ОПТИЧНІ ТА ФІЗИКО-ХІМІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ S-ГЕТЕРИЛЗАМІЩЕНИХ L-ЦИСТЕЇНУ - Завгородній, М. П.; Авксентьєв, В. С.; Бражко, О. А.; Омельянчик, Л. О.; Новосад, Н. В. (Acta Biologica Ukrainica)
У статті проаналізовано здатність похідних S-гетерилзаміщених L-цистеїну виявити оптичну активність, яка впливає на прояв їхньої біологічної дії та перспективи створення нових спрямованих біорегуляторів. Наведено результати аналізу фізико-хімічних властивостей речовин та їхніх спектральних характеристик. Досліджено вплив хінолінового циклу на оптичні властивості досліджуваних сполук.