ВДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ КЕРУВАННЯ ПЕРСОНАЛОМ ПІДПРИЄМСТВА - Череп, О.Г.; Власова , В.С. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2020)
Стаття присвячена питанням вдосконалення системи управління персоналом підприємства. Сучасні умови ринкової економіки обумовлюють необхідність розробки принципово нових підходів до управління персоналом з усвідомленням того, що основним резервом підприємства є працівники, а зовні - споживачі продукції, якість і конкурентоспроможність якої забезпечує персонал. Принципи, на яких базується система управління персоналом, потребують постійного оновлення та вдосконалення, оскільки ринкове середовище національних підприємств постійно змінюється. Тому визначено принципи управління персоналом підприємства, розглянуто чисельність та структуру персоналу, вивчено якісний склад трудових ресурсів магазину, визначено показники руху працівників, освітньо-кваліфікаційний рівень працівників. Також існує низка недоліків у поточній системі управління на підприємстві. Запропоновано шляхи вдосконалення системи управління персоналом на підприємствах в умовах глобалізації.