ТРАНСФОРМАЦІЯ ЛОГІСТИЧНИХ ОПЕРАЦІЙ ТОРГОВОГО ПІДПРИЄМСТВА «МЕТИЗНИК» - Лось , В. О.; Очеретін , Д. В.; Бородіна , І. С. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2020)
У статті розглянуто можливості цифрової трансформації логістичних систем торгової діяльності. Відзначено, що кожна цифрова технологія як відкриває перед учасниками логістичної системи додаткові можливості, так і створює певні загрози. Цифрова трансформація логістичної сфери є одним із елементів формування цифрової економіки. Сучасні досягнення науки і техніки покликані вирішувати різні завдання, що стоять перед сучасною економікою, що знаходить відображення в глобальному поширенні цифрових технологій. Процес впровадження цифрових технологій в діяльність організацій логістичної сфери не тільки сприяє підвищенню їх конкурентоспроможності, а й веде до цифровізації економіки країни в цілому. Логістична сфера взаємопов’язана з різними галузями економіки і саме за рахунок надання якісних логістичних послуг стає можливим ефективне функціонування всієї економічної системи країни. В умовах формування цифрової економіки ефект від цифрової трансформації логістичної сфери забезпечує не тільки вдосконалення внутрішніх процесів логістичних організацій, але і виступає невід’ємним напрямком розвитку окремих регіонів і країни в цілому. Тож, у статті описано ключові бізнес-процеси торгового підприємства «Метизник», а саме процес продажу та доставки товарів кінцевим споживачам. Розглянуто основні цифрові трансформації логістичних операцій та проаналізовано обсяги продажів товарів і послуг через веб-сайти.