ВДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ПЛАТЕЖІВ НА ПІДПРИЄМСТВІ - Череп , О. Г.; Довга , К. А.; Чернікова, Н.М. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2020)
Проблема полягає в тому, щоб поліпшити організацію заробітної плати на підприємстві досить гостро для нашої країни. Актуальність зростає на тлі соціально-економічної кризи в країні. Проведено аналіз організації заробітної плати на швейній фабриці "Євгенія", провідному підприємстві легкої промисловості України. Були вивчені структура фонду заробітної плати, структура фонду заробітної плати за категоріями персоналу та зроблені висновки щодо його розподілу. Визначено форми оплати праці та діючу систему оплати праці на підприємстві. Були вказані особливості кожної із систем оплати праці. Виявлено низку недоліків у діючій системі оплати праці на швейній фабриці "Євгенія". Основна увага приділяється недостатній гнучкості системи оплати праці, низькій продуктивності праці та відсутності зосередженості системи на співпраці. Встановлено, що мотивація праці повинна базуватися на факторах, які безпосередньо залежать від працівників. Внесено низку пропозицій щодо усунення виявлених недоліків нинішньої системи організації праці на швейній фабриці "Євгенія".