УДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНИХ, ГУМАНІТАРНИХ ТА ІНШИХ МЕХАНІЗМІВ ФОРМУВАННЯ КУЛЬТУРИ ПІДПРИЄМНИЦТВА ТА ОСОБИСТОСТІ - Череп , А. В.; Андрушків , Б. М.; Шерстюк , Р. П.; Мельник , Л. М. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2020)
Стаття присвячена вивченню особливостей та розкриттю шляхів розвитку моральності і християнських чеснот у формуванні особистості сучасного суспільства. Охарактеризовано зміст духовності та окремих моральних рис, людини та суспільства. Запропоновано протиставити розвиток негативних проявів особистості в сучасному суспільстві, його агресивних характеристик, моральність та вічні християнські цінності. В умовах зростання негативної інформації в Інтернеті та ЗМІ, допомогти особі віднайти себе на засадах християнської моралі. Запропоновано удосконалення організаційно-економічних та гуманітарних механізмів, досягнення позитивних зрушень за рахунок залучення моральних цінностей, про які нам говорить Святе Письмо – Біблія. Встановлено той факт, що на практиці інформаційними засобами одні риси популяризуються ширше, а інші менше. В силу згаданих обставин, одні риси проявляються частіше і тривають довше, інші проявляються рідше. Встановлено, що в основу духовно-морального виховання особистості покладені християнські чесноти Віра, Надія і Любов. Стаття допоможе державним службовцям, бізнесменам-підприємцям не тільки в процесі формування корпоративної культури, а і в процесі удосконалення організаційно-економічних, гуманітарних та інших механізмів формування культури підприємництва та особистості у суспільстві.