ОЦІНКА ФАКТОРІВ ДІЯЛЬНОСТІ БІЗНЕСУ НА МІКРО-РІВНІ - Чазов, Є.В. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2021)
У статті розглядаються питання оцінки економічної ефективності підпри- ємств. Розглянуто проблему вимірювання ефективності організації. Автор розглядає показники діяльності підприємства на 3 рівнях: економічному, галузевому, внутрішньому. На кожному рівні автор розглядає ефективність з точки зору впливу та значущості для підприємств, галузей та економічних систем. На цій основі систематизовано показники вимірювання економічної ефективності суб’єктів господарювання. Визначено основні завдання аналізу ефективності господарської діяльності підприємств. Вивчено сучасні під- ходи до його оцінки. Автор пропонує класифікацію факторів, що впливають на ефективність підприємництва.