ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ КАПІТАЛ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ: ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ - Герасимова, В.О.; Сисоєва, П.К. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2021)
Проаналізовано підходи до визначення інтелектуального капіталу та встановлено його значення для розвитку всіх сфер суспільства. Розглянуто вплив внутрішніх та зовнішніх мотивів в процесі підвищення рівня інтелектуального капіталу. Проведено оцінку факторів, які впливають на інтелектуальний капітал на рівні Запорізької області. Проведено аналіз інноваційної активності промислових підприємств за напрямами діяльності та за галузями. Виокремлено основні проблемні аспекти у питанні розвитку інтелектуального капіталу в Україні та окреслено основні шляхи їхнього подолання.