ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ЦИФРОВОЇ ЕКОНОМІКИ В УКРАЇНІ - Малтиз, В.В.; Терент’єва, Н.В. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2021)
Стаття присвячена дослідженню питань формування перспективних меха- нізмів розвитку цифрової економіки, обґрунтування процесу цифровізації бізнесу, визначення головних цілей реалізації цифрового розвитку в Україні. В статті досліджено кількість підприємств, які використовували комп’ютери, та середня кількість працівників, які використовували комп’ютери, за видами економічної діяльності та з розподілом за середньою кількістю працівників, кількість підприємств, які мали доступ до мережі Інтернет за видами еконо- мічної діяльності. Визначено вплив інформаційно-комунікаційних та цифро- вих технологій і засобів на управління розвитком економіки, визначено місце цифровізації в сучасних умовах управління. Сформовано систему удоскона- лення процесу цифровізації бізнесу.