УДОСКОНАЛЕННЯ СТРАТЕГІЙ ЕКОНОМІЧНОГО МЕХАНІЗМУ ІННОВАЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ - Череп, О.Г. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2018)
Досліджено доцільність формування основних стратегій розвитку підприємства залежно від сформованих потреб та встановленого рівня інноваційного розвитку та обґрунтовано впровадження запропонованих стратегій і визначення їх ефективності. Визначено особливості реалізації основних стратегій розвитку підприємства і формування очікуваних результатів інноваційної діяльності (ІД). Окреслено види і типи стратегій економічного механізму інноваційної діяльності промиислових підприємиств, надано характеристику та визначено їх взаємозв’язок. Крім того, окреслено чинники, за допомогою яких формуються переваги застосування на підприємстві розроблених видів стратегій інноваційного розвитку. Визначено рівень впливу групи показників на інноваційну та інвестиційну стратегії ЕМІД, проведено регресійний аналіз. Унесено пропозиції щодо розрахунку прогнозного значення виробничої, фінансово-економічної стратегій ЕМІД промислових підприємств.