ТРАНСФОРМАЦІЯ КРЕДИТНОЇ ПОЛІТИКИ МВФ ПІД ВПЛИВОМ ПАНДЕМІЇ КОРОНАВІРУСУ - Корінний, С.О.; Діброва, В.О. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2021)
У статті розглянуто кредитну політику Міжнародного валютного фонду та її зміни внаслідок пандемії коронавірусної інфекції. Встановлена головна мета співпраці України та МВФ, яка виявляється в створенні стабільної української фінансової системи. Також розглянуто програму подальшої співпраці України з МВФ за умов пандемії коронавірусу. В статті визначено вплив корона вірусної інфекції на рівень безробіття в Україні. Визначено, які зміни МВФ внесло до Трастового фонду, задля збільшення коштів на противагу небезпеки від інфекції Covid-19.Проведено аналізу механізмів для надання допомоги державам в протидії економічним наслідкам розповсюдження корона вірусу, такий як здійснення фінансування, завдяки механізму прискореного кредитування та інструментам прискореного фінансування, розширення існуючої програми кредитування, надання пільгового фінансування та збільшення кількості грантів. Встановлено, що МВФ є дуже важливою складовою розвитку світової економіки. Його кредитні програми допомагають вирішити проблеми платіжного балансу, або в такий важкий час, як пандемія коронавірусу дозволяє країнам витримати натиск кризи.