МЕХАНІЗМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ЄДИНОГО ДЕРЖАВНОГО МЕХАНІЗМУ РЕГУЛЮВАННЯ ТА УДОСКОНАЛЕННЯ ПРОАКТИВНОГО УПРАВЛІННЯ ТРУДОВИМИ РЕСУРСАМИ - Малтиз, В.В.; Терентьєва, Н.В. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2021)
У статті проаналізовано сучасні напрями управління трудовими ресур- сами. Визначено проблеми, що виникають при впровадженні нового фор- мату управління та проактивного управління, виявлено переваги і недоліки у результаті впровадження цифрової економіки та застосуванні Smart working в управлінні трудовими ресурсами, запропоновано створити цифрове інсти- туційне середовище економіки у вигляді стандартів, законів, норм і правил, які б регулювали дистанційні відносини. Досліджено базові елементи меха- нізму державного регулювання національним ринком праці. Запропоновано механізм забезпечення інноваційного розвитку єдиного державного меха- нізму регулювання та удосконалення проактивного управління трудовими ресурсами та визначено ефективність від застосування засобів цифровізації.