АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ВЕБ-САЙТУ - Іванов, С.М.; Шевченко, М.С. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2019)
Запропоновано набір методик, комплексне застосування яких дає змогу отримати оцінку діяльності підприємства «Comfy» і як веб-ресурсу, і як комерційної організації. Проаналізовано актуальність застосування веб-сайтів в Україні та необхідність їх комплексного оцінювання, розрахунку ефективності веб-сайту. Розглянуто досягнення вчених в таких наукових напрямах, як торговельна діяльність в умовах змін механізмів та технологій її організації, теоретико-прикладні аспекти електронного ритейлу. Виділено невирішене питання щодо конкретних методів оцінки ефективності діяльності організацій, що займаються електронною торгівлею в мережі Інтернет. Проаналізовано динаміку цільової аудиторії веб-сайту, на основі статистичних даних сайту компанії «Comfy». Розглянута географія відвідувачів сайту на основі даних, наданих Google Analytics. Зроблено висновок, що 93% відвідувачів – це аудиторія з України, та наведена таблиця розподілу географії українських відвідувачів сайту. Розглянуто множина сервісів статистики, за допомогою яких можна проаналізувати і оцінити успішність пошукового просування, контекстної реклами та інших способів розкрутки сайту в Інтернеті для компанії «Comfy». Для поглибленого аналізу веб-сайту «Comfy» використано Google Analytics, за допомогою якого визначена статистична інформація: загальна кількість переходів на сайт за певний період, джерело переходів; сторінки, які відвідували користувачі; ключові слова, за якими вони знайшли сайт; час їх перебування на ресурсі; глибину перегляду. Проаналізовано цілі просування конкретного сайту і за сформованими звітами Google Analytics. Проаналізовано показник конверсії та його вплив на продажі, при незмінній відвідуваності сайту. Зроблено висновок, щодо ставлення відвідувачів та покупців. Наведено основні послідовності конверсій веб-сайту «Comfy». Проведена оцінка рентабельності веб-сайту шляхом підрахунку рентабельності витрат і продажів за 2018 рік по місяцях. Виділено переваги і недоліки сайту компанії «Comfy», а саме: сайт має задовільні показники цитованості й гарні позиції в пошукових запитах. Середня кількість переглядів сайту на день складає понад тисячу, що є достатнім рівнем показника. За аналізом веб-сайту «Comfy» виявлено, що на головній сторінці немає великої кількості тексту, і, з точки зору зручності користування сайтом, сторінка легко зрозуміла для сприйняття, а одним з головних недоліків сайту з точки зору пошукової оптимізації, а також юзабіліті є повільне завантаження більшості сторінок сайту.