АНАЛІЗ СТРУКТУРИ КРЕДИТНИХ РЕСУРСІВ БАНКІВ ДРУГОГО РІВНЯ В РЕСПУБЛІЦІ КАЗАХСТАН - Гулімбетова, Р. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2019)
Одним із найважливіших питань економічного розвитку суспільства є поліпшення банківської діяльності та основні напрями її розвитку. Фінансові показники Банку, здатність фінансувати економіку та можливість надавати широкий спектр послуг безпосередньо клієнтам значною мірою залежать від кредитних ресурсів банків, їхнього розміру та структури. Базельський комітет з банківського нагляду також приділяє особливу увагу управлінню кредитними ресурсами банків другого рівня, їх ефективності та контролю. Незважаючи на те, що його частка в загальних зобов’язаннях Банку не є високою, власний капітал є основою надійності та стабільності Банку. Суворі вимоги контролюючих органів дотримуватися нормативів адекватності власного капіталу банків другого рівня забезпечать стабільність банківської системи. Метою статті є виявлення особливостей формування та управління кредитними ресурсами банків, а також внесення пропозицій щодо їх вирішення. На банківські ресурси, безумовно, впливають економічна ситуація в країні, розрив ділових контактів, дефіцит бюджету та рівень інфляції. Тому в статті передбачено визначення структури, змісту та обсягу кредитних ресурсів банків другого рівня. Сьогодні формування банківських ресурсів, їх розміщення та управління як один із ключових завдань реалізації економічних реформ є одним з ключових питань.