АНАЛІЗ РЕАЛІЗАЦІЇ КОНЦЕПЦІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ В АВТОМОБІЛЬНІЙ ГАЛУЗІ В США, ЄВРОПІ ТА АЗІЇ - Бабміндра, Д.І.; Слободяник, І.М.; Кушнір, В.В. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2022)
У статті розглядається діяльність автомобільної промисловості. Виявлено альтернативні джерела енергії. Проаналізовано тенденції розвитку автомобілів на альтернативному паливі в США, Європі та Азії. Виявлено позитивні наслідки використання альтернативних видів палива. Виявлено проблеми, що виникають при утилізації батарейок. Стверджується, що найбільший бізнес у світовій економіці та ступінь його соціальної відповідальності збільшуються в умовах глобальної турбулентності. На прикладі автомобільної промисловості розкриваються різні аспекти економічної діяльності транснаціональних корпорацій на основі парадигми сталого розвитку. Визначено нові виклики, які стоять перед автомобільними корпораціями, та провокаційні глобальні тенденції у залученні бізнесу для досягнення цілей сталого розвитку. Екологічні засади соціально-економічного розвитку та перспективи розвитку, у тому числі в автомобільній промисловості. Проаналізовано стратегії низки корпорацій щодо подолання цих викликів та зміцнення своїх позицій на світовому ринку.