ОЦІНЮВАННЯ ІНВЕСТИЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ В УПРАВЛІННІ ПРОМИСЛОВОГО ПІДПРИЄМСТВА УМОВ СУЧАСНОЇ ЕКОНОМІКИ - Іванов, М.М. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2022)
У статті запропоновано метод оцінки інвестиційного проекту в процесі управління підприємством у сучасних умовах з урахуванням ризику, що включає шість етапів: аналіз стану запасів та витрат; розрахунок та аналіз структури прибутків та збитків промислового підприємства; розрахунок та аналіз структури збитків на складному економічному об’єкті; розрахунок та аналіз показників прибутку від реалізації; розрахунок доцільності реалізації інвестиційного проекту; вибір інвестиційного проекту чи інвестора. У статті застосовано оцінки характеристики ефективності використання фінансових ресурсів використовується оцінка рентабельності вкладень всіх коштів підприємства.