КОНЦЕПТУАЛЬНА МОДЕЛЬ ЦИФРОВОЇ МАРКЕТИНГОВОЇ СИСТЕМИ В УПРАВЛІННІ ЕКОНОМІЧНИМИ ОБ’ЄКТАМИ - Іванов, С.М. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2022)
У статті розглянуто цифрові маркетингові системи, які засновані на застосуванні мережі Інтернет із хмарними технологіями і Великими Даними. Розглянуто нові види моделей бізнесу, основою яких став безпосередньо сам Інтернет і для яких він відіграє основну роль у взаєминах В2В. Досліджено ряд вимог цифрового маркетингу до цільового ринку, які були проаналізовані з позиції можливості їх виконання на підприємстві. Побудована концептуальна модель цифрової маркетингової системи управління економічними об’єктами яка включає дослідження ринку товарів і ресурсів з можливостями аналізу і прогнозування. У даній концептуальній моделі застосований метод оцінки споживчої ефективності, в основу якого покладено використання рейтингових оцінок, отриманих на основі ранжирування експертної думки з кількох шкалами порядку. Експертами можуть бути як споживачі, так і підприємство. Застосування експертних оцінок є необхідним в умовах інформаційної непрозорості даних цільового ринку. Побудовано та використано метод оцінки цифрової маркетингової системи в управлінні економічними об’єктами, який заснований на використанні рейтингових оцінок, отриманих на основі ранжирування експертної думки з кількох шкалами порядку. Експертами можуть бути як споживачі, так і підприємство. Застосування експертних оцінок є необхідним в умовах інформаційної непрозорості даних цільового ринку.