СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ФОРМУВАННЯ РІВНОВАГИ НА МЕТАЛУРГІЙНОМУ РИНКУ УКРАЇНИ В КОНТЕКСТІ КРАЇН-ЧЛЕНІВ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ - Гамова, О.В. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2022)
В статті виконано дослідження сучасного стану, тенденцій та основних чинників, що впливають на формування ринкової кон’юнктури вітчизняного ринку металургійної продукції. Проаналізовано останні тенденції та структурні зрушення в світовому металургійному ринку, визначено пріоритети спрямування зовнішньоекономічної діяльності вітчизняної металургійної галузі. Визначені переваги і недоліки сучасної моделі ринкового функціонування металургійного ринку з урахуванням його експортної орієнтації, що є традиційною стратегією та на сьогоднішній день неактуальною в світлі глобальних трансформацій світового металургійного ринку. Виявлені слабкі сторони вітчизняного металургійного ринку, що спричиняють стагнацію в галузі та потребують нагального вирішення на загальнодержавному рівні. Визначені перспективні методи і напрями вдосконалення діяльності вітчизняного металургійного ринку в світлі орієнтації зовнішньоекономічної політики на сектор ринків країн-членів Європейського Союзу.