КУЛЬТУРНІ ФАКТОРИ В БІЗНЕСІ ТА МІЖНАРОДНОМУ МАРКЕТИНГУ - Гамова, О.В.; Вертель, М.О. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2022)
В ході написання статті аналізуються культурні фактори бізнесу та міжнародного маркетингу. У міжнародному маркетингу та бізнесі найбільші труднощі створюють фактори культурного середовища. Тому все більшого значення набуває правильна оцінка відмінностей національних культур та їх адекватне врахування. Приділено увагу чинникам культурного середовища на багаторівневу структуру культури, що визначає різноманітність її функцій у житті кожного суспільства. Дано оцінку впливу культурних факторів на підставі проведеного дослідження методів багатовимірного аналізу культурних факторів, що впливають на розвиток міжнародного маркетингу та бізнесу в різних країнах. На підставі проведеного дослідження запропоновані методи багатовимірного аналізу культурних факторів, що впливають на розвиток міжнародного маркетингу та бізнесу в різних країнах. За результатами дослідження запропонований комплексний підхід до оцінки факторів впливу на розвиток міжнародного бізнесу у кожній країні. В умовах національного розмаїття ділових культур особисте значення мають соціокультурні чинники. Мета на підставі проведеного дослідження методів багатовимірного аналізу культурних факторів, що впливають на розвиток міжнародного маркетингу та бізнесу в різних країнах, застосування на практиці запропонованих рекомендацій. Повинен бути застосований комплексний підхід до оцінки факторів впливу на розвиток міжнародного бізнесу у кожній країні. Це тим, що у умовах національного розмаїття ділових культур особисте значення мають соціокультурні чинники.