ОБЛІКОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТРАТЕГІЧНОГО УПРАВЛІННЯ ТА ОСНОВНІ НАПРЯМКИ ЙОГО УДОСКОНАЛЕННЯ - Гринь, В.П. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2023)
У статті досліджено сутність облікового забезпечення стратегічного управління підприємством. Досліджено причинно-наслідкові зв’язки, які зумовлюють необхідність удосконалення облікового забезпечення системи стратегічного управління. Обґрунтована нагальність удосконалення системи облікового забезпечення стратегічного управління. Визначено недосконалість та невідповідність чинної облікової системи потребам і запитам суб’єктів стратегічного управління. Виділено три основні аспекти, в розрізі яких слід удосконалювати облікове забезпечення стратегічного управління (теоретичний, методичний, організаційний). Сформовано та розкриті загальні напрями подальшого удосконалення облікової системи у відповідності до потреб суб’єктів стратегічного управління.