РЕЙТИНГОВА ОЦІНКА ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПРИВАБЛИВОСТІ АДМІНІСТРАТИВНО ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ ЗЕМЕЛЬНИХ РЕСУРСІВ ТА СТИМУЛЮВАННЯ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Бабміндра, Д.І.; Слободяник, І.М. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2023)
Стаття присвячена пошуку ефективної моделі функціонування екологобезпечного сільськогосподарського землекористування та економіки сільського господарства України з урахуванням рейтингової оцінки інвестиційної привабливості адміністративно територіальних особливостей земельних ресурсів та напрямів, направлених на стимулювання інвестиційної діяльності. В статті проведено аналіз та дослідження напрямів використання, тенденцій розвитку та механізмів підтримки державного стимулювання інвестиційної привабливості земельних ресурсів. В процесі дослідження розглянуто перелік заходів ,які присвячені розвитку напрямів та механізмів підтримки стимулювання , які сформовані за рахунок інвестиційної привабливості, характеру іх розподілу та ефективності використання з урахуванням еколого-безпечних технологій. Досліджено цілі та завдання еколого-економічного природокористування за рахунок формування інвестиційної привабливості земельно-ресурсного потенціалу, як наукової передумови розвитку земельних відносин в Україні. Висвітлено пріоритетні галузі економіки, за рахунок яких розкривається потенціал природокористування, земельних ресурсів та стимулювання інвестиційної привабливості. Проведено аналіз та окреслено проблеми земельних відносин і землекористування, запропоновано шляхи їх вирішення. Визначено та запропоновано декілька суттєвих механізмів підтримки державного стимулювання інвестиційної привабливості. Запропоновано перелік заходів для екологобезпечного динамічного розвитку ринкових земельних відносин в Україні. Визначено напрями регулювання екологічного землекористування ,які є одними з найважливіших та позитивних платформ розвитку інвестиційної привабливості регіону.