ОРГАНІЗАЦІЯ ТА МЕТОДИКА ВНУТРІШНЬОГО АУДИТУ В МАЛОМУ ТА СЕРЕДНЬОМУ БІЗНЕСІ - Баришева, С.К.; Асілова, А.С. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2023)
Метою впровадження внутрішнього аудиту є постійний контроль за проведенням господарської діяльності організації, що призводить до своєчасного реагування на будь-які порушення. Слід зазначити, що організація має право самостійно класифікувати порушення з урахуванням його масштабу. Однак юридичним особам, що підлягають обов’язковому аудиту, слід приділяти підвищену увагу контролю за веденням бухгалтерського обліку та складанням фінансової звітності. Автори в статті розкрили необхідність, призначення та функції внутрішнього аудиту для малого і середнього бізнесу в Казахстані.