СОЦІАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ КОМЕРЦІЙНИХ БАНКІВ РЕСПУБЛІКИ КАЗАХСТАН - Бімуратова , А.А. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2020)
Запропоновано принципи соціальної відповідальності комерційних банків Республіки Казахстан у системі соціального ринкового господарства. Зроблено пропозиції щодо успішного просування Казахстану до гармонійної соціальної економіки. Тривалий період реформ, які відбулися в Казахстані протягом останніх десятиліть, був спрямований на створення моделі економіки, яка, з одного боку, повинна бути соціально орієнтованою, а з іншого - ефективною. Вирішення проблеми гармонізації вимагає адекватних концепцій та підходів, що ґрунтуються на поглиблених знаннях теоретичних основ розвитку виробничих і торговельних відносин. Підвищення конкурентоспроможності галузей, заснованих на знаннях, шляхом гармонізації є одним із найважливіших факторів успіху економічного розвитку країни. Реалізація соціальної відповідальності банку передбачає взаємні дії щонайменше двох, а часто і більше, соціальних суб’єктів. У сфері соціальної відповідальності банківської діяльності такі суб’єкти є зацікавленими сторонами, що взаємодіють для реалізації функцій соціальної відповідальності комерційних банків: правління та акціонери банку, державні органи, засоби масової інформації, клієнти тощо.