ОСОБЛИВОСТІ УПРАВЛІННЯ БІЗНЕС-ПРОЦЕСАМИ ПРОЄКТНОГО ОФІСУ АУТСОРСИНГОВОЇ КОМПАНІЇ - Чеверда, С.С. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2023)
Дане дослідження присвячене аналізу особливостей управління бізнес-процесами у проєктному офісі аутсорсингових компаній. Дослідження зосереджується на виявленні факторів, що впливають на ефективність управління бізнес-процесами та розглядає три гіпотези: наявність чітких процесів і ролей, які сприяють підвищенню ефективності управління бізнес-процесами; рівень комунікації між учасниками проєкту, що впливає на задоволеність співробітників від управління бізнес-процесами; адаптація до змінюваних вимог клієнтів, від якої залежить успішність проєктів. Для досягнення мети дослідження використовувалися методи кількісного аналізу даних, контент-аналізу, анкетного опитування та статистичний аналіз. Відповідно до результатів дослідження було виявлено, що наявність чітких процесів і ролей дійсно сприяє підвищенню ефективності управління бізнес-процесами в проєктному офісі аутсорсингових компаній. Крім того, рівень комунікації між учасниками проєкту має великий вплив на задоволеність співробітників від управління бізнес-процесами. Наслідком цього є необхідність забезпечення належної комунікації та зв’язку між учасниками проєкту. Щодо адаптації до змінюваних вимог клієнтів виявилено, що це є ключовим фактором успішності проєктів в аутсорсингових компаніях. Результати дослідження показали, що підвищення рівня адаптації до змінюваних вимог клієнтів сприяє більш успішному виконанню проєктів та підвищенню задоволеності клієнтів. Отримані результати мають практичне значення для управління бізнес-процесами в аутсорсингових компаніях, допомагаючи зрозуміти, як покращити ефективність процесів та забезпечити більш успішне виконання проєктів.