СТРАТЕГІЧНІ НАПРЯМКИ РОЗВИТКУ УКРАЇНСЬКО-ТУРЕЦЬКИХ ВІДНОСИН У КОНТЕКСТІ ПРІОРИТЕТНИХ ЗАВДАНЬ УКРАЇНИ - Бабміндра, Д.І.; Флоренцев, Р.С. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2023)
Сучасні зовнішньоекономічні зв’язки мають важливу роль у процесі глобалізації, що безпосередньо впливає на розвиток держави та її суб’єктів, що в свою чергу, формує організацію, управління і напрями ЗЕД. Економіка України у воєнний час знаходиться у стані стагнації, що постає проблемою ,яку потрібно буде вирішувати після закінчення воєнний дій. Україна і Туреччина близькі сусіди та досі залишаються стратегічними партнерами у багатьох галузях, зокрема військової та морської. Туреччина була як мінімум однією з десяти країн, куди експортує Україна. Створено зону вільної торгівлі, що розширить можливості українського експорту та імпорту з Турецької Республіки. Тому дослідження українсько-турецьких економічних і політичних відносин сьогодні є актуальним.