СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ЕКОНОМІЧНИХ ВІДНОСИН МІЖ УКРАЇНОЮ ТА АНГЛІЄЮ В АГРОСЕКТОРІ - Кушнір, С.О.; Кісенко, О.А. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2024)
Ця стаття розглядає перспективи економічних відносин між Англією та Україною у сільськогосподарському напрямку. Обидві країни мають значний потенціал у цій галузі, що створює унікальні можливості для співпраці та розвитку. Україна, яка є одним з провідних виробників зерна, олії та інших сільськогосподарських продуктів, є одним з гарантів продовольчої безпеки світу. З іншого боку, Англія має великий попит на якісні продукти органічного виробництва, що Україна може використати для розширення експорту асортименту продукції сільського господарства. Співпраця між країнами може включати обмін технологіями, розширення ринків збуту та спільні проєкти у вирощуванні органічної продукції. Однак, для досягнення успіху, важливо розвивати інфраструктуру, приводити виробництво у відповідність до міжнародних стандартів якості та безпеки, а також активізувати ділові контакти та сприяти обміну інформацією між сільськогосподарськими підприємствами обох країн. Враховуючи потенціал та переваги, співробітництво агросфері між Англією та Україною може сприяти стійкому економічному розвитку та забезпеченню продовольчої безпеки.