ПРОБЛЕМИ ПРАКТИКИ АУДИТУ В УМОВАХ АВТОМАТИЗОВАНОЇ ОБРОБКИ ДАНИХ - Гончарова, В.Г.; Кравченко, С.В. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2024)
У статті розглянуто організацію процесу аудиту та сформовано ряд вимог до програмного забезпечення для проведення аудиту. Досліджено основні причини, що перешкоджають впровадженню комп’ютерних технологій у процес проведення аудиту. Проведено дослідження українського ринку комп’ютерних технологій. Узагальнено переваги і недоліки прикладних комп’ютерних програм з аудиту в практиці вітчизняних аудиторських фірм. Встановлено, що ефективність аудиторських перевірок помітно зростає із застосуванням аудиторами спеціалізованих програмних продуктів. Досліджені особливості інформаційної технології «1С: Аудит-Контроль (+) для України». Розглянуто механізми забезпечення автоматичної роботи в програмі та методи, які підвищують якість та прозорість роботи аудиторської фірми за допомогою системи «1С: Аудит-Контроль (+) для України». Доведено, що основними напрямами ефективної автоматизації аудиту є вибір оптимального програмного забезпечення.