ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНА БЕЗПЕКА ПІДПРИЄМСТВА: СУТНІСТЬ, ЗНАЧЕННЯ ТА ПЕРЕДУМОВИ ВИНИКНЕННЯ - Стефаник, С.М. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2024)
Проаналізовано поняття «безпека» за різними науковцями. Визначено підходи до сутності поняття «безпека». Узагальнено думки провідних економістів щодо визначення поняття «економічна безпека» залежно від змісту та важливих ознак. Розкрито поняття «економічна безпека». Обґрунтовано поняття «фінансова безпека». Досліджено виникнення поняття «фінансово-економічна безпека». Розкрито мету забезпечення фінансово-економічної безпеки підприємства. Надано власне визначення фінансово-економічної безпеки. Визначено та обґрунтовано критерії щодо визначення фінансово-економічної безпеки підприємства: функціональний, статичний та ресурсний. Надано висновки щодо виникнення, сутності та передумов виникнення поняття «фінансово-економічна безпека».