ТЕОРЕТИЧНІ ТА ОРГАНІЗАЦІЙНІ АСПЕКТИ КАДРОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПІДПРИЄМСТВА - Михайліченко, Л.В. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2025)
Досліджено теоретичні та організаційні аспекти кадрового забезпечення підприємства. Досліджено, що кадрове забезпечення являється системою принципів, форм та методів формування необхідного кількісного та якісного складу персоналу й спрямовано на вдосконалення кадрового потенціалу та ефективне його використання. Проаналізовано динаміку зайнятого населення в Україні. Досліджено, що з продовженням військового стану в Україні щорічно зменшується кількість працівників. Обгрунтовано, що одним із найбільш ефективних шляхів для українського бізнесу є інтеграція технологій штучного інтелекту у бізнес-процеси. Проаналізовано кадрове забезпечення в Україні в умовах війни. Досліджено, що основною проблемою кадрового забезпечення в Україні є нестача працівників. Проаналізовано регіональну структуру зайнятості в Україні. Проаналізовано кількість відкритих вакансій за видами економічної діяльності. Проаналізовано динаміку середньої заробітної плати українців. Проаналізовано частку впровадження штучного інтелекту у світових галузях промисловості. Розроблено комплексну стратегію щодо впровадження технологій в діяльність українських підприємств.