ТРАЄКТОРІЯ РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙНОЇ АКТИВНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ ТРАНСФОРМАЦІЇ ДЕРЖАВНОГО СТРАТЕГІЧНОГО УПРАВЛІННЯ - Лось , В.О.; Кучерова , Г.Ю. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2020)
У сучасній економіці інновації є основою стрімкого та стабільного соціально-економічного розвитку, які забезпечують високий технологічний рівень як країни в цілому, так і окремих її регіонів. На даному етапі розвитку економіки України наявність певної нестабільності економічного середовища в країні спричиняє необхідність стимулювання інноваційної активності усіх підприємств. Інноваційна активність виступає одним із важелів формування конкурентоспроможності підприємств на ринку. У статті побудовано траєкторію розвитку інноваційної активності підприємств в умовах трансформації державного стратегічного управління. Актуальність теми обумовлена трансформацією методології державного стратегічного управління інноваційної діяльності та нестабільністю показників інноваційної активності. В ході дослідження використано методи таксономічного та стратегічного аналізів, графічний, узагальнення.  Наукову цінність становить побудований інтегральний показник інноваційної активності підприємств, характеристика траєкторії змін його складових, обгрунтування напрямів покращення стратегічного управління інноваційною діяльністю. В ході дослідження згруповано та проведено аналіз тенденцій ключових показників, що характеризують інноваційну активність підприємств. Практична цінність результатів дослідження полягає у тому, що шлях та значення сформованої траєкторії розвитку інноваційної активності підприємств можуть бути використані для прийняття стратегічних управлінських рішень на рівні держави та окремих суб’єктів госпоадрювання.