ТЕНДЕНЦІЯ РОЗВИТКУ ОВЕРТУРИЗМУ У СВІТІ: масовий туризм, овертуризм, сектор туризму, тенденція до зростання, світ, культура. - Дугієнко, Н.; Бріч , А.І. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2020)
У статті досліджується стан сектору туризму в світі у 21 сторіччі. Зараз неможливо навіть уявити світ без туризму, жодна з країн не залишена без уваги подорожуючих. Дана тема є дуже актуальною для кожної з країн Європи, та для більшості  країн світу вцілому. Туризм посідає вагоме місце у економіці країн, а для деяких туризм є основним джерелом наповнення бюджету країни і складає більше 60% ВВП. У статті проаналізовано основні тенденції подальшого розвитку туристичного сектору та виявлено проблеми, які пов'язані з масовим туризмом. Досліджено негативний вплив туризму на культурні пам'ятки, на традиції і на життя місцевого населення загалом. У ході дослідження виділено основні чинники, що сприяють масовому туризму. У статті наголошується на необхідності введення певних бар'єрів, що перешкоджатимуть такій кількості подорожуючих, якщо ж такого не відбудеться, то унікальність природи та самобутність націй буде поступово знищуватися. Наукова та практична цінність результатів дослідження полягає у тому, що шляхи подолання проблеми овертуризму можуть бути використані країнами, які цього дійсно потребують.