ДОСВІД РОЗВИНЕННИХ КРАЇН СВІТУ, ЩОДО РОЗВИТКУ СТРАХОВОГО РИНКУ - Череп, А.В.; Рибакова , Д.Є. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2020)
Сучасний етап розвитку світової економіки та міжнародних відносин, входження України до системи світових господарських зв’язків зумовлюють необхідність розвитку страхового ринку з урахуванням світового досвіду та національних особливостей. У статті розглянуто  проблеми формування та подальшого розвитку страхового ринку для країн із перехідною економікою, зокрема, для України, де відбуваються кардинальні зміни в економічній системі. Висвітлено досвід організації страхових відносин у розвинутих країнах світу, можливості його застосування для подальшого розвитку ринку страхування України. Проаналізовано діяльність страхових ринків США, Польщі, Великої Британії, Німеччини, Швейцарії та Японії. Виявлено, що формування розвинутого ринку страхових послуг в Україні з урахуванням тенденцій і особливостей розвитку страхових ринків розвинених країн впливає на стабільний розвиток національної економіки, розвиток світової економіки, міжнародних відносин та забезпечення сприятливих умов для ринкової трансформації. Обґрунтовано низку пропозицій щодо впровадження міжнародних стандартів страхування в Україні.