ОБЛІК В ЗАРУБІЖНИХ КРАЇНАХ - Гончарова, В. Г.; Zachepylo , D. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2020)
У статті розглянуто нормативно правова база міжнародних стандартів та їх структура. Досліджено поняття «міжнародні стандарти» та «бухгалтерський облік». Досліджено два види стандартів обліку. Проаналізовано етапи МСФЗ та їх статус. Досліджено діяльність Ради МСБО. Проведено класифікацію облікових стандартів за їх економічним змістом. Зроблено порівняльну характеристику фінансового та управлінського обліку. Досліджено структуру національних стандартів бухгалтерського обліку та їх поділ за економічним змістом. Відокремлено фактори, які впливають на ведення бухгалтерського обліку в різних країнах та визначено спільний фактор, що об’єднує усі різновиди обліку. Проведено класифікації систем таких як англо-американська, континентальна, південно-американська та досліджено в яких країнах вони використовуються. Досліджено діяльність Комітету з Міжнародних стандартів бухгалтерського обліку. Визначено статус МСФЗ та їх застосування.