ВПЛИВ ПАНДЕМІЇ COVID-19 НА ЕКОНОМІКУ УКРАЇНИ - Коренной , С.; Кормазіна , В. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2020)
Розвиток економіки та подолання кризи є одним з стратегічно важливих завдань для України. У статті розглянуто ефективність діяльності підприємництва у порівнянні з минулими роками. Досліджено статистичні дані щодо динаміки ВВП, експортно-імпортних операцій, рівня безробіття. Охарактеризовано вплив пандемії коронавірусу на економічний розвиток України. Виокремлено причини необхідності провадження ефективної державної політики у рамках подолання наслідків економічної кризи. Досліджено наслідки та перспективи оголошення локдауну та жорсткого посилення карантинних обмежень, пов’язаних з поширенням COVID-19.