ДІАГНОСТИКА ІННОВАЦІЙНИХ ОСНОВ РОЗВИТКУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ - Кендюхов, О.В.; Солоха, Д.В.; Бєлякова, О.В.; Никончук, О.В. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2021)
В роботі представлені підсумки дослідження науковців – представників різ- них наукових шкіл, присвячені впливу інноваційних процесів на розвиток національного господарства. Представлено алгоритм діагностики стійкості функціонування великомасштабних економіко-виробничих систем наці- онального рівня в довгостроковій перспективі, встановлено предмет діа- гностики в антикризовому управлінні, доведено, що завдяки ефективній діагностиці можна в значній мірі підвисити ефективність розвитку соціаль- но-економічної системи, запропоновано економіко-математичний інструмен- тарій, щодо діагностики зазначених процесів це дає можливість визначити істотні складові системного підходу для розробки методологічних основ дослідження сталого розвитку крупно масштабних (національного рівня) соціально-економічних систем, і перш за все, їх інноваційної складової, як базису забезпечення довгострокового розвитку.