МАРКЕТИНГОВА СКЛАДОВА ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ - Череп, О.Г.; Бехтер, Л.А. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2019)
Досліджено питання забезпечення економічної безпеки підприємства. Розглянуто сутність поняття економічної безпеки та  її основні складові. Розглянуто систему взаємовідносин між учасниками аграрних відносин через рівні виробництва, а саме засоби виробництва, виробництво, переробку та збут сільськогосподарської продукції. Розглянуто один із найважливіших елементів, від стану якого залежить ступінь конкурентної боротьби в системі аграрних відносин – маркетингову безпеку. Установлено, що маркетингова безпека є однією з найголовніших складових економічної безпеки сільськогосподарських підприємств і займає одне з провідних місць у дослідженнях вітчизняних науковців. Виокремлено проблемні питання щодо забезпечення економічної безпеки сільськогосподарських підприємств. Визначено рівні відносин для сільськогосподарського підприємства, оцінку діяльності конкурентів,  оцінку стратегічних видів продукції. Сформовано та розглянуто методологію дослідження галузевого й конкурентного аналізу маркетингової складової економічної безпеки сільськогосподарських підприємств.  Проведено теоретичну оцінку конкурентних переваг продукції, що випускається сільськогосподарськими підприємствами, через вивчення вимог ринку, що передбачає характеристику споживачів (сегментування) залежно від району проживання, доходу, статі, віку, освіти, та оцінку діяльності конкурентів організації.