СУЧАСНІ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ - Дашко, І.М.; Крилов, Д.В.; Сєрова, В.Ю. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2022)
Встановлено, що управління в системі економіки відіграє дуже важливу роль, але можливо, найважливішим із цим компонентів є управління персоналом. Доведено, що ризики, які постають і при утворенні власного бізнесу, і при створенні ідеальної конкуренції на ринку праці потрібно аналізувати і прогнозувати спеціаліст з управління. Визначено, що сучасні системи управління персоналом передбачають вибір власної поведінки згідно колективу. Це залежить від завдань підприємства, а також від характеру бізнесмена. Нині існує чотири основних моделі поведінки: ліберальна, тоталітарна, демократична і авторитарна. У статті проаналізована поведінка спеціалістів, які починають свою справу. Тоді, вже на самому зародженні справи – утворюється спочатку індивідуальна, а потім колективна відповідальність. Чим більше підприємство, тим більш жорстку поведінку обирають для управління підприємством та адаптивної версії кожної із моделей і на прикладі проаналізувати та прогнозувати доцільність створення нових методів і підсистем. Результати даного дослідження можуть бути використані, як залучення нових управлінських рішень з метою створення більш конкурентної справи, а також збільшення продуктивності працівників та зменшення негативних наслідків, що могло спричинитись неправильним підходом до співробітників, а також те, що залишились ще радянські або застарілі методи покращення роботи.