ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВНІ НАПРЯМКИ ІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНИ В ЄС - Череп, А.В.; Кондратенко, В.О.; Хомік, В.П. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2022)
Досліджено євроінтеграційні процеси в Україні. Проаналізовано взаємовідносини України з ЄС в умовах глобалізації, визначено перспективи євроінтеграції України в ЄС. Досліджено процеси адаптації законодавства України до законодавства ЄС. Проаналізовано торгівельне партнерство України з країнами ЄС. Оцінено показники торговельно-економічного співробітництва Україна-ЄС. Встановлено, що за результатами 2020 року ЄС залишається ключовим торговельним партнером України із часткою 40,7 % (у 2019 р. – 40,1 %). Визначено перспективи подальшої співпраці України з країнами Європейського Союзу. Виокремлено бар’єри у відносинах України і країн ЄС. Внесено конкретні пропозиції щодо подальшої співпраці України з країнами ЄС. Встановлено доцільність та необхідність партнерських відносин та співробітництва між Україною та країнами Європейського Союзу.