РЕКУРЕНТНИЙ АНАЛІЗ ПОВЕДІНКИ АГЕНТІВ EDTECH СЕКТОРУ В УМОВАХ COVID-19 - Очеретін, Д.В.; Гараніна, А.В. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2023)
Дана стаття присвячена проблемі невизначеності в поведінці агентів EdTech ринку в умовах COVID-19. Актуальність роботи пояснюється цифровою трансформацією, яка впливає на умови існування та розвитку агентів EdTech сектору (корпорацій та холдингових компаній), а також у зростанні потреби в нових знаннях, уміннях та навичках для дослідження поведінки таких агентів в період пандемії. Мета роботи полягає у дослідженні поведінки освітніх корпорацій та холдингових компаній з надання освітніх послуг, яка описується на основі вартості акцій цих агентів EdTech ринку в умовах COVID‑19. Для реалізації поставленої мети сформовано базу даних, проаналізовано поведінку динаміки обраного часового ряду та визначено її тип, наявність тренду чи випадковість в поводженні часового ряду. Цей процес реалізовано в програмному середовищі для обробки, математичного моделювання та графічної візуалізації даних R. Практична цінність дослідження полягає у визначенні характеру поведінки часового ряду в період пандемії, що дозволить використовувати ці результати при прогнозуванні на фондовому ринку освітніх технологій для підвищення точності прогнозу.