ФУНКЦІОНУВАННЯ ФІНАНСОВОГО РИНКУ В УМОВАХ ВІЙНИ ТА ПОДАЛЬШИЙ ЙОГО РОЗВИТОК - Андросова, О.Ф.; Василенко, Д.О. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2023)
В статті визначено, що у воєнних умовах фінансовий сектор України зіштовхнувся з труднощами щодо його нормального функціонування та постала потреба у дослідженні фінансового ринку та необхідності його реформувати. Розглянуто умови та правила в яких почав працювати фінансовий ринок з початку війни. Встановлено перелік обмежень, які накладались на фінансовий сектор, а саме зняття готівкових коштів з розрахункових рахунків та призупинення діяльності валютного ринку. Розглянуто як змінився бюджет країни. Визначено фактори, які дозволили державі забезпечити фінансування по всім потребам. Досліджено динаміку зміни курсу долара та його вплив на середовище. Доведено, що за допомогою злагодженої роботи та вчасно прийнятих правил, можливо відновити стан фінансового ринку. З’ясовано, що дійти до стабільності економіки можна лише спільними зусиллями, зокрема за допомогою партнерів, налагодження логістики, технологічних процесів та заходів, які рекомендовані Національним банком України.