ТРАНСФОРМАЦІЯ МАРКЕТИНГОВОЇ КОНЦЕПЦІЇ В УПРАВЛІННІ ПІДПРИЄМСТВОМ - Череп, А.В.; Рева, Д.С. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2023)
Дослідили ґенезу формування маркетингового світогляду. Визначили чинники, які впливають на формування маркетингової політики у світовій економіці. Окреслено міжнародне законодавство, яке регулює та забезпечує дотримання концепції прав людини в розрізі формування маркетингової концепції підприємств. Викреслено проблеми нехтування правами людей і їх наслідки у вигляді негативного економічного впливу на діяльність підприємств, суспільства, державу та формування інтернаціональної кон’юнктури ринку. Проведено історичну аналогію і хронологію подій щодо втрати російськими компаніями і громадянами своєї ділової репутації. Здійснено огляд впливу росії на порушення світової економіки, економіки України та втручання у економіку окремих держав. Здійснено огляд впливу порушення росією порушення екологічного балансу у світі та створенні перешкод у веденні бізнесу. Висвітлено правду про росіянців, які створили ядерну загрозу всьому світу. Окреслено окремі питання світового ведення бізнесу без дискримінації за різними ознаками особистості людини, але із урахуванням правдивих фактів щодо кримінальних злочинів росіян відносно людства, що тим самим підкреслено як, у свою чергу, самі ж росіяни відібрали у самих себе привілегію рівності у бізнесі і стали на нижчу ступінь тварин від всього людства, а також, що, у свою чергу, забрало їх права людей у рівності перед всіма націями і расами світу при створенні маркетингових кроків продажу товарів та послуг. Зазначено, що менеджери компаній повинні формувати стратегію соціально-відповідальної поведінки ведення бізнесу з урахуванням інтересів працівників задля фінансової вигоди підприємства та вирішення проблем працівників розуміння соціуму. Запропоновано концепт м’якої мови для маркетингової служби в умовах сьогодення як інструмент товарного маркетингу. Запропоновано напрями спрямування енергії маркетолога із метою розширення ринків збуту продукції або виходу на нові ринки.