ФОРМУВАННЯ МАРКЕТИНГОВОЇ СТРАТЕГІЇ КОМУНІКАЦІЙ У ДІЯЛЬНОСТІ СУБ’ЄКТІВ СТРАХОВОГО РИНКУ УКРАЇНИ - Ігнатович , Л.С. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2020)
У статті розглянуто специфіку страхового маркетингу, визначено, що маркетингові комунікації є важливою складовою діяльності суб’єктів страхового ринку України, обґрунтовано доцільність їх використання.  Визначено теоретичні основи значення маркетингової стратегії комунікацій у діяльності суб’єктів страхового ринку України та принцип взаємодії суб’єктів страхового ринку з метою ефективного просування страхових продуктів. Доведено, що інструменти маркетингових комунікацій виступають особливою формою впливу співробітників компанії на суб’єктів зовнішнього середовища і їх ефективність сприяє реалізації цілей маркетингових підрозділів і компанії взагалі, що приводить до зростання прибутку та підвищенню іміджу страховика. Розглянуто стадії взаємодії споживача з рекламною інформацією з використанням моделей AIDA, AIDMA, AISDASLove. На основі цих моделей розроблено рівні рекламної кампанії для просування лінійки страхових послуг з урахуванням базової моделі поведінки людей. Визначено проблемні питання впровадження маркетингової стратегії комунікацій на страховому ринку України. Вважаємо, що ефективне впровадження стратегії маркетингових комунікацій має бути пов’язане з ретельною постановкою цілей з використанням SMART - принципу, правильною організацією й плануванням комунікаційної кампанії. Набули розвитку теоретичні положення щодо необхідності шляхів удосконалення формування маркетингової стратегії комунікацій для страхових компаній.