АНАЛІЗ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПРОМИСЛОВИХ ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ: ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ - Ткаченко, С.М. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2024)
У статті розглянуто аналіз конкурентоспроможності промислових підприємств України, який є складним процесом та потребує комплексного підходу та врахування багатьох факторів, які можуть вплинути на економічну ситуацію в Україні та її підприємства. Визначено вплив на навколишнє середовище та покращення іміджу промислових підприємств. Проаналізовано що зниження впливу на навколишнє середовище сприяє не лише покра- щенню іміджу підприємства, а й власника. Визначена система внутрішнього а зовнішнього контролю екологічного моніторингу та оцінка результатив- ності, яка дозволяє забезпечити активний зворотний зв’язок із зацікавленими сторонами та забезпечити ефективність екологічних практик. Розроблені рекомендації для покращення іміджу промислового підприємства на основі концепції інноваційного соціально-економічного та екологічного маркетингу які включати творчий підхід до стратегічних змін та покращувати сприйняття підприємства суспільством що забезпечує більш активну участь у розвитку суспільства. Розроблені інноваційні підходи в маркетинговій стратегії. Проаналізовано внутрішній контроль та покращення іміджу який дозволяє сприяти не тільки стабільному функціонуванню підприємства, а й його конкурентоспроможності на ринку металургійної продукції задля реалізації стратегічних цілей держави.