СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ЕЛЕКТРОННОЇ КОМЕРЦІЇ В УКРАЇНІ - Проскуріна, Н.М.; Конєва, А.В. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2024)
На сучасному етапі розвитку економічних відносин в Україні існує значна кількість негативних факторів та умов, що гальмують розвиток підприємницької діяльності в країні. Але не дивлячись на величезну кількість перепон, які спричинені як зовнішніми так і внутрішніми чинниками, суб’єкти господарської діяльності не тільки стало функціонують, але й постійно розвиваються заради підтримки української економіки. В умовах сьогодення одним із основних видів підприємницької діяльності, що вдало реалізуються на державному ринку та забезпечують розвиток економіки держави є електронна комерція. Виникнення та розповсюдження глобальної інформаційної системи Інтернет призвело до певних революційних відкриттів та охоплюю майже усі сфери людської діяльності. Під впливом шаленого темпу розповсюдження інформаційних технологій змінюються не тільки існуючі напрями ведення бізнесу, але й постійно з’являються нові. Мінливість умов ведення підприємницької діяльності на сучасному етапі розвитку економічних відносин вимагає більшої уваги щодо досліджень сутності, проблем, сучасного стану та векторів удосконалення електронної комерції в Україні.