СУЧАСНИЙ СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ СПІВРОБІТНИЦТВА УКРАЇНИ ТА ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ В КОНТЕКСТІ ВІДНОВЛЕННЯ ЕКОНОМІКИ ПРИФРОНТОВИХ ГРОМАД - Венгерська, Н.С.; Іванченко, І.А. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2024)
Міжнародна співпраця між державами стає все більш важливим механізмом економічного зростання та стабільності, особливо в регіонах, які стикаються з такими проблемами, як війни, конфлікти та нестабільність. Партнерство між Україною та Великою Британією пропонує значний потенціал у цьому відношенні, особливо для відновлення прифронтових громад, які постраждали від вторгнення Росії на території України. Велика Британія розуміє, наскільки важливим може стати партнерство з Україною в майбутньому, це дозволить їй посилити свої сили як глобального гравця, а не лише регіонального, як це було у складі Європейського Союзу. У цій статті розкрито стан та перспективи міжнародного співробітництва між цими двома країнами в контексті відновлення економіки прифронтових громад в Україні.