ФОРМУВАННЯ КОМАНДИ ПРОЄКТУ У ВОЄННИЙ ТА ПІСЛЯВОЄННИЙ ПЕРІОД НА ПІДПРИЄМСТВІ ПРАТ «ЗАПОРІЖВОГНЕТРИВ» - Череп, А.В.; Федоренчік, М.О.; Васильєва, О.В. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2024)
Стаття присвячена аналізу особливостей здійснення формування команди проєкту у воєнний та післявоєнний період на базі підприємства ПрАТ «Запоріжвогнетрив». Обґрунтовано доцільність формування команди проєкту у період російсько-української війни, яка в цей період має свої особливості, які пов’язані зі стресовим впливом воєнних дій, нестабільністю зовнішнього середовища, нестачею ресурсів тощо. У воєнний та післявоєнний період формування команди є не просто питанням успіху, а питанням виживання підприємства. На основі проведеного дослідження розроблено рекомендації щодо формування команди проєкту у воєнний та післявоєнний період для підвищення продуктивності та конкурентоспроможності підприємства. Доведено, що у воєнний час формування команди проєкту має бути більш гнучким та адаптивним до змін. Виклики, що виникають у воєнний та післявоєнний період можуть бути непередбачуваними. Визначено, що працівники можуть відчувати стрес та тривогу, тому важливо створити в команді атмосферу підтримки та довіри. Особливу увагу приділено тому факту, що команда повинна бути добре мотивована та мати спільні цілі. Виявлено доцільність забезпечення ефективної комунікації та співпраці всередині команди. Розглянуто, що команда повинна бути готова до змін, які можуть виникнути в воєнний та післявоєнний період. Формування команди проєкту в воєнний та післявоєнний період є складним завданням, яке вимагає від керівників та працівників значних зусиль. Однак, якщо це завдання буде виконане успішно, воно може забезпечити підприємству конкурентні переваги та сприяти його стрімкому розвитку.