РОЗВИТОК МАЛОГО БІЗНЕСУ У ПОВОЄННИЙ ПЕРІОД - Дашко, І.М.; Михайліченко, Л.В.; Череп, О.Г.; Олейнікова, Л.Г. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2024)
Проаналізовано діяльність українських підприємств з початку війни. Надано оцінку діяльності українських підприємств, які припинили свою діяльність або тимчасово призупинили. Досліджено загальний стан українського бізнесу, де видно що український бізнес переживає тяжкі часи, які супроводжуються зростанням цін на енергоносії, перевезення, матеріали та сировини. Охарактеризовано позитивні сторони для українського бізнесу. Надано характеристику державної підтримки, яка супроводжується наданням пільг та кредитів на розвиток. Досліджено дії, які були зроблені українським урядом на підтримку бізнесу з початку повномасштабної війни. Охарактеризовано кроки та дії держави у підтримці розвитку бізнесу в Україні. Досліджено ситуацію на ринку кредитування в Україні. Проаналізовано кількість кредитів наданих підприємцям України за 2021-2023 р. Охарактеризовано систему сплати податків та розкрито низку коректив в Податковій системі України. Проаналізовано структуру зруйнованих будинків за областями в Україні з початку війни і до кінця 2022 року. Виділено принципи тендерної програми для підприємств. Наведено альтернативний алгоритм створення тендерної програми для участі будівельних та меблевих підприємств у розбудові України після Перемоги. Надано висновки щодо розвитку малого бізнесу в післявоєнний період.