АНАЛІЗ ПРОБЛЕМ РОЗВИТКУ СВІТОВОГО РИНКУ ЕЛЕКТРОМОБІЛІВ В КОНТЕКСТІ КОНЦЕПЦІЇ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - Куркула, С.Г. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2024)
У статті проведено дослідження проблем розвитку світового ринку електромобілів із застосуванням SWOT-аналізу, виявлено основні сильні та слабкі сторони розвитку індустрії електромобілів, а також можливості та загрози, з якими стикаються виробники, споживачі та держави. У роботі аналізуються основні фактори, що впливають розвиток світового ринку електромобілів з урахуванням концепції сталого розвитку, розглядаються основні тенденції в електромобільній індустрії, включаючи технологічні, економічні та екологічні аспекти. Особлива увага приділяється таким викликам, як інфраструктура зарядних станцій, вартість та доступність електромобілів, а також питання ліквідності даного виду транспорту, як основних чинників, що затримують їх поширення на ринках. Питання розповсюдження електромобілів та їх роль у сучасній автомобільній промисловості є предметом широкого обговорення та досліджень. У контексті економічного, технологічного та екологічного середовища, що швидко змінюється, важливо зрозуміти поточне положення та перспективи розвитку цього сегменту ринку. Проблема полягає в тому, що незважаючи на значний інтерес до електромобілів з боку індустрії, урядів та споживачів, існує низка невирішених питань та викликів, які можуть вплинути на їх майбутній розвиток.