КРЕАТИВНІ ІНДУСТРІЇ ТА ЇХ УДОСКОНАЛЕННЯ В УМОВАХ ПІСЛЯВОЄННОЇ УКРАЇНИ - Гамова, О.В.; Вальчук, А.С. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2024)
У статті розглянуто теоретичні та практичні аспекти креативні індустрії в Україні. Проаналізовано основні характеристики і тренди креативних індустрій в Україні. Проаналізовано, що існують у секторі культурних індустрій ряд груп, такі як: реклама, архітектура, художній та антикварний ринок, ремесла, дизайн, мода, виробництво кіно- та відеопродукції, програмування, в том числі створення розважальних та інтерактивних програм і комп’ютерних іграшок, музика, виконавчі мистецтва, видавнича справа, теле-, радіо- та Інтернет-трансляції. З’ясовано види діяльності культурних індустрій. Досліджено, що національне бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні в анонсі серії вебінарів, присвячених конкурсам нової програми ЄС «Креативна Європа» 2021-2027, яка виділяє 12 секторів культурних та креативних індустрій. Проаналізовано сучасний стан креативних індустрій в період воєнного стану. Прогнозовано методи розвитку креативних індустрій в післявоєнній Україні.