ІНВЕСТИЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ СК «СТРОЙІНВЕСТ»: ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ - Ткаченко, С.М.; Сопіна, А.Є. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2024)
Інвестиції є основним стимулом для економічного зростання не лише країни в цілому, але й окремих підприємств. Вони сприяють динамічному розвитку бізнесу, розв’язуючи різноманітні завдання, такі як розширення діяльності за рахунок накопичення матеріальних та фінансових ресурсів, освоєння нових сегментів бізнесу, придбання або створення нових підприємств (філій) і таке інше. Протягом останніх десятиліть стало очевидним, що конкурентоспроможність підприємств, їхній потенціал для розвитку та успішність у позиціонуванні товарів на внутрішніх і зовнішніх ринках значно залежать від інвестиційної активності. Інвестиції є фундаментом розвитку будь-якого бізнесу та галузі. Вони виступають як ключовий ресурс для відтворення капіталу, що породжує потік доходу та реалізується через матеріалізацію в інноваціях. Таким чином, інноваційно-інвестиційна діяльність розглядається як процес, що сприяє активізації розвитку соціально-економічної системи за рахунок ефективного використання накопичених та інвестованих ресурсів у інноваційний процес. Такий підхід дозволяє стимулювати постійні зміни та покращення в суспільстві, сприяючи стійкому економічному зростанню та підвищенню конкурентоспроможності. В сучасних умовах військового конфлікту між Україною та росією, значною мірою акцентується на аналізі та управлінні інвестиційною діяльністю на підприємствах. Це важливий аспект, який дозволяє вивчити механізми та інструменти її проведення, а також відтворити досвід стратегічного управління інвестиційною сферою. Особливою нішою для вкладення коштів виступають будівельні компанії. Навіть у період воєнного конфлікту та наступного відновлення економіки, вони зберігають значну привабливість як для внутрішніх, так і для зарубіжних інвесторів.