КОНЦЕПТУАЛЬНА МОДЕЛЬ ЗАСТОСУВАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ В УПРАВЛІННЯ ПРОЄКТАМИ РОЗРОБКИ ВІДЕОІГОР - Чеверда, С.С.; Максишко, Н.К.; Баштанник, О.І. (Фінансові стратегії інноваційного розвитку економіки, 2025)
Стаття присвячена розробці концептуальної моделі застосування штучного інтелекту в управлінні проєктами розробки відеоігор. Досліджено комплексні взаємозв’язки між етапами створення ігрових продуктів та відповідними інструментами ШІ, що дозволяють оптимізувати виробничі процеси. У дослідженні обґрунтовано актуальність проблематики зростаючою конкуренцією на ринку відеоігор, динамічними змінами технологій та постійно еволюціонуючими потребами користувачів. У роботі визначено та детально проаналізовано три фундаментальні положення інтеграції штучного інтелекту: автоматизація рутинних процесів через інструменти автоматизованого тестування та аналізу даних; стратегічне планування та управління ресурсами з метою прогнозування потреб проєкту та оптимізації розподілу завдань; покращення взаємодії з користувачами через збирання та аналіз зворотного зв’язку в режимі реального часу.